SAM patvirtina: pagal įstatymus Lietuvoje masažas – tik gydymui

15/05/2020

2020 m. balandžio 15 d. Lietuvos masažuotojų asociacija kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, prašydama spręsti Lietuvoje susidariusią situaciją dėl masažo paslaugų teikimo. Atkreipdama dėmesį, jog Lietuvoje masažas apibrėžiamas tik kaip terapinė paslauga sergantiesiems, LMA paragino įtvirtinti bendrą masažo sampratą bei įtvirtinti ne tik gydomąjį, bet ir masažą, kaip SPA paslaugą, kuri būtų teikiama ne gydymo įstaigose. Tokia situacija atitiktų esamą Lietuvos paslaugų rinkos realybę, atvertų duris profesionalių masažo paslaugų plėtrai, bei sudarytų sąlygas kokybiškų paslaugų prienamumui.

Kreipimesi į ministrą, LMA ragina spręsti ir kitas masažuotojų veiklą varžančias įstatymų spragas: pvz. suvarkyti higienos pasų masažo kabinetams reglamentavimą, kad masažo kabinetai be didesnių trugdžių galėtų įsikurti verslo, prekybos, sporto centruose, gyvenamuose namuose – būtent ten, kur yra labiausiai reikalingi ir prieinami gyventojams.

Išsamiai su LMA kreipimusi galite susipažinti čia: