G. Paunksnienė: Masažuotojau, laikas veikti – LMA laukia tavęs savo gretose

20/09/2020

2020 – ieji mums masažuotojams yra įsimintini metai. Įsimintini, nes kas galėjo pagalvoti, kad Sveikatos ministerija po dešimtmečių ignoravimo vis tik išgirs, jog Lietuvoje yra ne tik gydomasis masažas. Kad šis klausimas bus svarstomas ne tik masažuotojų grupėse, bet ir Sveikatos apsaugos ministerijoje, Seime, žiniasklaidoje…

Kaip manote, kas pasikeitė? Pasikeitė ne tiek ir daug – pasikeitė pačių masažuotojų požiūris apie tai, kas turi vieningai kalbėti už masažuotojus, kas turi už mus veikti. Pasikeitė tai, kad Lietuvos masažuotojų asociacija iš saujelės masažo profesijos entuziastų, įkūrusių asociaciją, užaugo ir tapo tvirtu branduoliu, kuris pamažu, tačiau tvirtai juda pirmyn.

Tačiau to negana. Kiekvienas Lietuvos masažuotojas atskirai bus stiprus tiek, kiek būsime susitelkę ir vieningi kartu. Stipri masažuotojų asociacija bus tuomet, kai jos gretose bus dauguma Lietuvos masažuotojų, masažo profesijos mokytojų ir masažo terapijos aistruolių.

Deja, kol kas masažuotojų bendruomenėje vis dar per daug stebėtojų ir per mažai aktyviai veikiančių. Aktyviai veikti – tai savo laiku, idėjomis, darbais ir / arba piniginiu indėliu prisidėti prie Lietuvos masažuotojų asociacijos veiklos.

Mieli masažuotojai, masažo profesijos mylėtojai, kiekvienas atskirai esame stiprus tiek, kiek esame stiprūs visi kartu. Atėjo laikas ne stebėti, o veikti ir kartu kurti stiprią masažuotojų bendruomenę.

Giedrė Paunksnienė yra Lietuvos masažuotojų asociacijos administracijos vadovė.